Портативна Аерозолна Система PAS

Описание

Изключително подходяща за контрол на дървеници. Позволява прецизно инжектиране на аерозол в малки и недостъпни пространства. Аерозолът прониква дълбоко в кухини, пукнатини, двойни стени, окачени тавани, пружини и вътрешните части на матраци, тръби на легла, сглобки на мебели, первази и други недостъпни за традиционните пръскачки места, като провокира дървениците да излязат от убежищата си и да влязат в контакт с биоцида.

Производител

B&G Equipment Company, USA

Технически характеристики

 • Дебит на работния разтвор: 100 мл/мин.
 • Дълбочина на аерозолната струя: до 4 м.
 • Производителност при обемна аерозолна обработка: 100 куб.м/мин.
 • Време за работа с едно зареждане: 30 – 60 минути (2 – 1.4 бара).

 

Работи в три режима: изхвърля аерозол, плътна струя разтвор или само въздух. Може да работи с всякакви течни формулации (ЕК, ЕВ, МЕ), включително микрокапсулирани суспензии (КС). Не е предназначен за работа с водноомокрящи се прахове (ВП).

Преимущества на ПАС:

 1. Производителност – позволява обработка на значителна площ само с едно зареждане. Не се губи време за презареждане.
 2. Ефективност – достига дълбоко в укритията на дървениците и ги унищожава от първата обработка.
 3. Ефикасност – отпадат разходите, свързани с рекламации.
 4. Гъвкавост – възможност за употреба на биоциди, които стандартно не се предлагат под формата на аерозол.
 5. Надеждност – опростен и лесен за употреба дизайн. Надеждна изработка по високите стандарти на B&G, с идеята уредът да служи с години.
 6. Лесен за употреба – резервоарът с лекота се вади за презареждане. Резервоарът със щеката могат да се откачат от системата, за да се обработи отдалечено и труднодостъпно място.
 7. Спестява пари – намалява с до 2/3 разхода на препарат за единица обработена площ, сравнено със стандартното опръскване срещу дървеници.
 8. Многофункционалност – с едно завъртане на кранчето се спира подаването на въздух и системата може да изхвърля само водна струя за стандартна обработка на пукнатини и процепи. Ако се намали размера на капките и се насочи щеката във въздуха, може да се използва като стандартен УЛВ генератор за обемна аерозолна обработка на помещението.
Състои се от:

 • резервоар от неръждаема стомана 3.8 л, който се разскача с бързи връзки от системата и лесно се вади за пълнене и почистване,
 • щека 46 см от неръждаема стомана с ръкохватка от месинг,
 • самонавиваш се маркуч 4.6 м,
 • индустриален компресор с вентилаторно охлаждане,
 • автоматичен регулатор за спиране и пускане на компресора, в зависимост от налягането в резервоара,
 • ръчен регулатор на налягането на разтвора 1.4 – 2.4 бара, с манометър; позволява регулиране големината на капките от 16 микрона (фин аерозол) до 56 микрона (груба мъгла)
Други приложения на ПАС:

 1. Контрол на хлебарки – изкарва ги от убежищата им и ги принуждава да влязат в контакт с биоцида.
 2. В програми за Интегриран Пест Мениджмънт – отговаря на изискванията за намаляване на количеството употребен биоцид. Ако се пусне в режим да изхвърля само въздух, може да се използва за провокиране на укрили се насекоми при първоначална инспекция.
 3. Обработка на пукнатини и процепи – позволява дълбоко проникване в убежищата.
 4. Аерозолна обработка – замества обработката с димки или с аерозолни флакони под налягане, като спестява до 90 % от разхода за такъв тип продукти.
Видео – представяне 1
Видео – представяне 2
Видео – работа
Ръководство за експлоатация